fredag 30 januari 2009

Livet utan kamera

Jag skulle såå gärna lägga upp lite trevliga bilder, men min kamera har gått sönder. Det började med att den tog bilder lite långsammare än vanligt, sedan reagerade den inte varje gång man tryckte av, efter det stängde den av sig om man så mycket som rörde zoomen, och nu slutligen går den inte att knäppa bilder med alls. Dock ska sägas att det fortfarande går att titta på bilderna i kameran, de som är på minneskortet alltså!

Här kommer alltså lite sporadiska gamla bilder, sådant som fotats medan den fortfarande fungerade.

Rödhåriga jag på Credo, när vi var där olovandes. Minns du, Sofie?


Det här hittade jag precis och jag visste inte ens att jag fotades, än mindre att jag hade bilden. I Transtrand.


Lite blommor.


Skuggorna av Evelina, mig och Emelie R.

Mer en annan dag...

Looklet

I onsdags satt jag i vanlig ordning och läste DN:s På Stan där de har en artikel om det nya fenomenet Looklet. En sida - som än så länge kräver en invitation för att nås - där du kan skapa din egen outfit på en modell. Här kan man provkombinera plagg tills man tycker att man har hittat något snyggt och sedan lägga den på sin blogg.
Detta är kanske främst något för modebloggarna, men jag måste erkänna att det ska bli spännande att prova då jag har ett vansinnigt intresse för mode!

Ett annat fenomen som jag missat är Stardoll, en community där man skapar sig själv som en virtuell docka.
Jag tycker det är rätt kul att sitta och prova olika frisyrer, kläder och dylikt och det finns mycket att välja mellan, dock är medelåldern lägre, så mitt fördelseår fanns inte ens med! Hade jag varit 14 hade jag lätt varit med :)

En arbetslös problem

Just nu sitter jag med två problem.
Det ena är att jag försöker få tag på arbetsgivare från förr för att ha lite schysta referenser och det andra att jag behöver köra lite för att hålla körandet igång nu när kortet är taget.
Problem nr. 1 har jag tampats med hela veckan. Ringer och ringer och ringer gör jag, men de är ena upptagna enar och inget svar (annat är telefonsvarare och receptionister) har jag fått så långt.
Problem nr. 2 är det tänkt att jag ska åtgärda imorgon då föräldrarna och morbror + fru ska in till stan för en kryssning till Mariehamn. (Ironiskt) Som om de aldrig varit där förr? (Mammas släkt är från Åland!)
I viket fall så blir det alltså en körning till stan och tillbaks så att jag får lite självförtroende bakom ratten och möjligen övning med gps:en.