lördag 21 februari 2009

Utvärderingen: Vårsalongen på Liljevalchs

Såhär efter besöket på Liljevalchs kan jag konstatera att Vårsalongen innebär en hel del kontemporärt, några abstrakta verk, och så en del dvd-konstalationer och skulpturer. Jag hade svårt att förstå mig på det mesta, men framför allt det kontemporära. Några av verken tilltalade mig, bland dem porträtt och speciellt en videokonstalation med råttor som spelar upp en bit ur Hamlet, som en stumfilm ungefär.

Allt som allt kan jag konstatera att det är bättre att lägga slantarna och tiden på någon utställning man verkligen vill se, än en som man verkligen borde se.

Liljevalchs [liljevalks]

Strax ska jag och mamma iväg till Liljevalchs konsthall och se på Vårsalongen. Första året för mig så det ska bli intressant.

Reflektion från tunnelbanan

Igår när jag satt på tuben mellan Skärholmen och stan granskade jag personer. Mitt konstaterande efter en stunds resande blev att när jag tittar på människor "punktar" jag dem med blicken. Min blick går punktvis över personen - näsa, ögon, brillor, krage, väska, ... - till skillnad från att låta blicken gå i en linje.