fredag 4 juli 2008

Igår

Kom på att jag skulle skriva om igår också :)
Jag var på plattan och kikae runt lite när en man plötsligt kommer fram till mig och säger "Lady! You come with me to my place. I will show you!" Va!? Här är man i Sverige, svettig och strosanades på plattan när man blir råraggad på! Vad hör jag, vad ser jag!

Misslyckad kultursatsning

I söndags skulle jag ta med Emelie R på en utställning - "Oskar Lord Kristoffer Bennet Grip" - men det ena efter det andra inträffade och omintetgjorde våra planer. (Jag ska nog tillägga att detta tilldrog sig när jag inte hade internet fixat hemma!) Först hade jag inte skrivit vilka tider de hade öppet, men tänkte att det säker inte skulle bli problem då vi skulle dit mitt på dagen, sedan hittade jag inte adressen - skulle uppenbarligen ligga nära Odenplan, men visade sig vara närmre Rådmansgatan, tunnelbanemässigt sett - och när vi slutligen hittade dit var det helt tomt i lokalen och vi tänkte att den säkert hade slutat visas. Typiskt!
Till slut blev det en picknick och rundtur i Observatorielunden. Tur att man kan lita på att parkerna i alla fall står kvar där de ska!

Ledighet

Jag tror att det här också har varit en bra vecka. Internet är igång, jag promenerar överallt - tack busstrejken, kanske? -, utnyttjar ledig tid ypperlig med turer till och från stan och en skottspoling, kollar på TV på kvällen, och träffar polare utöver det vanliga. Dessutom bakar jag bröd: första gången på detta recept - och nästan över huvud taget - så det ska bli kul att smaka resultatet! Lite på förhand kan jag ju tacka Emelia för receptet :)