lördag 23 februari 2008

Subway och Utlämnad

I torsdags var jag och Therese och käkade på Subway. Det slår mig alltid hur gott det är och hur jag aldrig tröttnar trots att det jämt är samma 3-4 menyer som jag varvar emellan. Denna gång skulle jag dock vara lite vågad och ta en dressing (jag är ingen sås-människa) vilket visade sig vara världens tabbe för mig. Jag sa "lite vitlöksdressing, tack" och fick så att det räckt för 3 mackor! Så nästa gång ska jag vara mer som vanligt/tråkig och hoppa över den.

Efter Subway-måltiden tog vi en promenad till Medis för att gå på bio. Utlämnad visade sig vara en bra-hemsk film.
Den handlar om en ung familj:amerikansk mamma och amerikansk-egyptisk pappa med ett barn. Pappan åker på en tjänsteresa till Egypten där han blir misstänkt för terrordåd och satt i fängelse med förväntade följder.
Men filmen handlar också om ett annat par, 2 egyptiska tonåringar. Alltså har vi här två parallella par, men inte förrän vid mitten av filmen fattar man riktigt vad de har med varandra att göra.
Men jag gillar hur filmen är komponerad, och verkligheten i den, mer än amerikanska filmer brukar uppnå.
Dock kom jag på mig själv med att flera gånger tänka att det skulle bli skönt att kliva ut ur biosalongen och till det verkliga livet där sådant inte händer, men det gör det ju, händer alltså...