måndag 4 februari 2008

Gratisbio

Kulturåret 2008 fortsätter: jag har infört gratisbio på Kulturhuset i tabloiden :) För en vecka sedan eller så var jag och Sofie och såg Danger: Diabolik. En italienska-franska produktion från -68. När vi kom dit visade det sig, till min stora förtjusning, att filmen var på italienska.
Den var väldigt rolig, hade lite lagom tuffa specialeffekter och så, men för en gång skull störde jag mig inte på att allt kändes så förlegat/gammalt. Vanligen brukar jag inte gilla gamla filmer så mycket, men det kanske finns nån gräns: "filmer med mer än 30 år på nacken blir bra igen", eller nått...?
Handlar om en tjuv och hans läckra babe som ställer till det för italienska staten, polisen och överklassen genom diverse stölder.

By the way, jag har gjort mig av med två jobbiga grejer idag. Dels en redovisning i skolan. Har aldrig varit förtjust i de muntliga! Dels en arbetsintervju. Den gick nog bra för jag fick jobbet, men jag måste endå säga att det var den konstigaste jag varit på. Vi pratade inte om mina uppgifter eller kvalifikationer, utan om att han (intervju-mannen) viste sanningen. Han viste hur det låg till, och det grundade sig inte alls på något tro, utan på kunskap! Och om jag kunde fixa en liten grupp som var intersserade skulle han kunna tänka sig att hålla en kurs på 3-4 timmar för oss och avslöja hur det ligger till ("lite som ett experiment" för att citera).