onsdag 4 juli 2007

Två i-landproblem

Idag trodde jag att ett av två i-landsproblem skulle uppstå.

I-landsproblem 1: Blöta gympadojjor
Jag jobbar som receptionist på en vårdcentral och som bekant tar jag emot patienterna. I-landsproblemet jag då råkar ut för är gnisselskor p.g.a. regnet. Mina gnisslade betänkligt redan då jag kom på morgonen och vart eftersom dagen löper gnisslar det mer och mer. Alla gnisslar.
Så, jag beklagar mig lite lätt hos Linda (en av undersköterskorna som har koll på allt) och, kanske just därför, har hon även lösningen! Skoskydd, eller "plastsockor som man får på sjukhus" som en kompis kallar det. Jag fyller enkelt behållaren i foajén och kan lugnt välkomna vidare mina, nu angenämnt prasslande, patienter. Tack Linda!

I-landsproblem 2: För stor teckenstorlek
Igår efter lunch nångång upptäckte jag att någon hade ändrat teckenstorleken på mina windowsrutor. Suckochstön! Tro heller inte att jag är det datageni som behövdes för att ändra tillbaka det, utan under hela eftermiddagen fick jag sitta och scrolla sidledes på alla rutor (4 ungefär, men endå!).
Idag då jag kom trodde jag att samma öde väntade mig, och lagom till halvtio-rasten kom Ulla, en kollega, för att lösa av mig. Eftersom att det var hon som hade gjort det igår (löst av mig alltså) frågade jag lite försynt om hon skulle kunna ändra tillbaks teckenstorleken när hon gick igen. Hon kolla lite på mig och sa att hon trodde att det var jag som hade ändrat den. Dock är hon ett datageni och visste precis vart man ska söka sig (för er som inte vet finns det ett vektyg under Visa som heter Textstorlek). Nästan hela dagen idag har jag alltså kunnat ha det precis som vanligt.