lördag 8 mars 2008

I find no words!


Igår hade vi en riktigt heldag på stan, och det var kanske lite dumt för när jag och Sofie väl kom till teatern var vi helt slut...
Iaf pluggade jag till 1215, käkade lunch med klassen (eller delar av den iaf), fikade med Klas, Emma och Sofie, och käkade slutligen middag med Sofie. Däremellan hann vi med rekryteringsbasaren på Kulturhuset, indiska och Granit. Alltså en ganska produktiv dag, men på sitt vis.

Nu har jag alltså sett Mästaren och Margarita på Stadsteatern. Jag tror att det är en stor fördel om man har läst boken (skriven av Michail Bulgakov) innan, då blir det inte lika rörigt, och gillar man boken kommer man dessutom ABSOLUT att gilla teatern.
Den var helt trollbindande, både Woland (Jakob Eklund) och Fagot (Rolf Lydahl) bara tar över scenen, och Behemot (Bergljot Arnadottir) är precis som jag föreställt mig i boken, bara flugan saknar. Däremot är jag liten besviken på Mästaren (Philip Zandén) och Margarita (Frida Westerdahl), förvisso bra, men jag hade väntat mig mer övertygelse i karaktären.
Det är iaf otroligt schysst med en levande orkester på scenen, de är också en del i "gänget", och den ryska (förmodar jag?) musiken!