söndag 21 september 2008

Mormors vishet

I fredags var jag till mormor för första provningen av knä-raggsockorna som jag bett henne sticka (jag vill ju ha dem klara till hösten, och inte våren som det skulle bli om jag satte igång när jag har tid). Hon passade på att dela med sig av lite visdomsord:

"Jag kan påminna dig om att det bara blir värre och värre med minnet ju äldre man blir. Bara så att du det vet."
och även:
"När man tittar framåt verkar det som att man har all tid i världen, men när man ser tillbaks tycks tiden ha gått så fort."

Där ser man.

Helgen

Den här helgen har inneburit idel pluggande för min del, fredag till söndag: i skrivande stund gör jag faktiskt en paus ifrån analysen i modevetenskap för att få tänka på annat ett litet tag.
Faktum är att tiden har gått väldigt fort, igår hann jag inte med mycket alls: plugga (förstås), en promenad till mormor (hon stickar knä-raggsockor åt mig som måste provas!), och något rätt kul... jag diskuterade det här med smink med Emelie R, och det visade sig att hon inte alls använder mascara utan färgar ögonfransarna, vilket jag naturligtvis tyckte var finurligt, så när jag kom hem från Örebro knatade jag iväg till H&M för att införskaffa färg. Och igår var det färgningsdags.
Det som är mest intressant för mig är ju att se hur mina fransar är. Med mascaran och alla dennes finesser är det inte lätt att veta. Jag har bara koll på att frasarna är ljusa och långa, typ. Så, något deprimerande, nu vet jag att jag behöver mascaran och har dessutom kvar färg för 10 tillfällen till. Men det var kul iaf, och jag kommer förmodligen inte ha något problem med att ta slut på den :)

Jag kanske även ska skriva vidare att jag hunnit med förmiddagsmötet och en fika med Nadia idag: det var hon som inspirerade till inlägget.