onsdag 19 november 2008

Recention av igår

Igår hade jag en riktigt angenäm dag. Först åkte jag till butik Aurea Vita och pratade med butikschefen där och lämnade ett cv. Sedan åt jag en mindre angenäm lunch på Donken. Efter det var det dags för utställningen Story Line av Ann Eringstam på Kulturhuset. Den föll mig inte helt i smaken vare sig gällande objekt, tanken bakom eller resultat, men var endå kul att se bara för att se något ungt svenskt. När jag stod där och kollade på en videoinstallation började en äldre man prata med mig och vi utbytte lite tankar om fotoanalys m.m. vilket var väldigt trevligt. Jag gillar att prata med främlingar!
Om du skulle vara intresserad hitta utställningen här, och den är gratis :)

Efter det satte jag mig helt sonika på biblioteket och läste, först Dagen sedan Paulo Coelhos Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät. Det är en bok som har visat sig vara en besvikelse för titeln säger mig verkligen att det är en toppenbok, men innehållet visade en väldigt postmodernistiskt syn på religion. Detta är ett undantag för de andra 4-5 Coelho-böcker jag läst har jag mer eller mindre gillat.
Några ljuspunkter har den dock, bl.a. det här citatet:
" Jag tror att när vi oförskräckt söker kärleken då uppenbarar den sig, och det slutar med att vi drar till oss ännu mer kärlek. Om någon verkligen vill ha oss, vill alla ha oss. Men om vi är ensamma blir i istället allt ensammare. " (s.143)

Dagen slutade med en trevligt, om än bullrig middag på Kungshallen och gratisbio på Kulturhuset. Filmen hette Les Triplettes de Belleville och är fransk, tecknad. Guillar man Karl-Bertil Jonssons jul, Resan till Melonia och dessa teckningar, kommer man gilla även detta. Filmen var framför allt humoristisk och fyndig. Starkt rekommenderad!