fredag 8 maj 2009

Bloggar

Generellt följer jag inte bloggar av människor jag inte känner av den enkla anledningen att det inte är intressant att följa en vardag som jag aldrig upplevt verkligheten av. Sedan finns det förstås debattbloggar men det är inte riktigt min grej heller då jag inte är jätteaktiv inom något område.
MEN här kommer nu undantaget som bekräftar regeln: jag kollar allt som oftast in Annikas blogg. Det var en ren slump att jag hittade den över huvud taget. En artikel om feministbloggare i DN för någon månad sedan och här är jag nu. Läsandes. Bloggen vars skribent jag inte känner.
Nöjd ändå!

Plantaget

Med brist på kommentarer av er och fantasi från mig, så rådfrågade jag mamma om det där med att plantera. Hon föreslog Tagetes, Papegojblomma och diverse andra, men min tanke var någon roligt och lite ovanlig planta. Frukt, grönsak, eller ört spelar ingen roll.
Idag åkte jag in till den stora staden och köpte en kruka för örter - "herb pott" stod det på den - och planterade således vitlök och paprika i två av kopparna. Den tredje tänkte jag ha för lime, men då jag inte hann förbi någon mataffär idag får det bli vid ett senare tillfälle.
Krukorna är i zink och har som en stam som de sitter på i olika höjd. Lite svårt att förklara, men Indiska hade ingen bild heller...

Det känns som att det kan blir bra! Jag ser fram emot att de ska poppa upp späda, gröna stjälkar ur myllan och så småningom även komma frukter.