lördag 3 januari 2009

Mosebacke

Igår eftermiddag ringde Zolie mig, helt oväntat, men kul! Hon hade en biljett över till kvällens spelning på Mosebacke. Tre demoband spelade - jag minns inte namnet på något av dem, som vanligt. Band 1 var rätt osammanhållet rockband med en uttråkad basist. Band 2 var hårdrockare så det skrek om det och enda bandet en kvinnlig sångare, hon kändes dock mer punk/80-tal. Den manliga sångaren/gittaristen var ett riktigt original!
Band 3 var vår egentliga anledning att vara där. Zolies mammas sambos bror med två barndomsvänner spelade en riktigt schyst grunge vilket kändes fräscht efter den skrikiga eran vi precis passerat.
Dessutom fick jag en demo-cd med band 1 av en av medlemmarna. Under deras spelning kommenterade jag till Zolie att jag inte hade några planer på att köpa deras cd, även om de var helt okey, så vi får väl se hur länge den står i min hylla...

Allt som allt en oväntad och trevlig afton i en - för mig - aningen för alkoholdrypande miljö.
Kvällen bjöd också på spotting nr. 2 av "person i stan med tatueringar i ansiktet" och givetvis lät jag inte tillfället att komplimera gå mig ur händerna :)

F

F som i Fest!

Nyår var en enda fest. På Unite dracks det söt cider, åts potatisgratäng och grönsaker (något det för övrigt var snålt med under övriga dagarna), lyssnades på amerikansk predikant och sjöngs lovsång. Allt, allt gjorde vi!

Fest subst. ~en ~er. sammankomst med riklig förtäring av god mat och dryck, för deltagarnas nöje ibl. med dans: festklädd, feststämning; bröllopsfest; julfest; ~en varade i dagarna tre. Äv. om kyrklig högtid: kyrkoårets stora ~er

Enligt Nordstedts svenska ordbok kan man då tydligt se att det var en fest vi hade: underhållning i fråga om dans och stage performances, riklig förtäring, och folk var minsann festklädda så det förslog. Dessutom firade vi nyår till Guds ära och så blev det plötsligt en kyrklig högtid också :)