måndag 29 december 2008

Stomp the Yard

Imorse gick jag upp tidigt - 07.3o - för att vänja mig och ställa tillbaks dygnet lite. Det enda sättet är ju faktiskt att gå upp tidigt och bli galet trött kvällen efter.
Då det var kolsvart ute och jag tyckte en mörkerpromenad inte skulle vara så gemytlig så bestämde jag mig för att se en bibliotekslånad film från häromdagen och ta promenaden efteråt. Stomp the Yard - superrekommenderad från polaren Emelie G som sa: " det är den bästa film jag sett!! " efter att hon såg den för dryga ett år sedan.
Superbesvikelse i alla avseenden! Vad hände med dansfilm? - typ inte mycket dans -, vad hände med handlingen? - typ vanliga high school-filmen men med bara svarta skådisar istället för bara vita med svarta bästisar - och framsidan talar om att detta är " en av de coolaste filmerna du någonsin kommer att se! "
Jag är inte imponerad. Och jag har sätt bättre filmer.

Unite

Idag startade nyårskonferencen Unite. Jag anmälde mig som frivillig för receptionsarbete och har därmed spenderat eftermiddagen med att checka in tonåringar, oja mig över hur unga alla är (när var jag 13 bast senast, liksom??!), och pekat/visat/förklarat/klämt på armband tills tummarna rödnat - men allt detta i gemytligt sällskap!
Första passet blev en mjukstart på 4h.3o min., morgondagen bjuder på kvällspass, onsdag tillika nyårdafton 8-16 och torsdag avslutningsdag 9-14. Häremellan är tanken att jag ska övningsköra, åka en tur in till stan - ännu ingen almanacka inhandlad och stressen tar sig -, dricka te till en god bok och promenera. Rätt bra!

Det har varit riktigt schyst att vara användbar och behövd, en upplevelse man saknar som arbetssökande, inte -lös, och jag ser med glädje fram emot att sitta på min stol med människor runt omkring mig :)

Kom gärna och besök konferencen för många möten är gratis och öppna för allmänheten! Här finnes programmen för de olika dagarna.

e-female

Jag läste precis en arbetsansökan på arbetsförmedligens hemsida och tycker den är värd att klippa in:
" Servitris med minst 1 års erfarenhet sökes till en restaurang med bar. Ska vara glad, positiv och ha lätt att prata med människor.Gärna någon som kan ta lite ansvar. Kvällar och helger.Hel/deltid. Skicka cv på e-male. Skicka gärna bild. "