söndag 18 januari 2009

Bästa alla kategorier

Jag gjorde för några nätter sedan en trevligt lista med Bästa-alla-kategorier-punkter (jag tänker rätt bra på nätterna!), alltså sådant som är bästa oavsett kategori och som föll mig på läppen för stunden. Men innan jag hann anteckna ned den hade jag glömt lite så detta är den något modifierade versionen (lite som Tenacious D:s Tribute....)!

Regler

Hur schyst som helst, och jag vill inte leva utan det! Svart-vitt, utan gråskala; rätt och fel: love it!

Språk
Nyanser, definitioner, synonymer, språkligt invecklade ord, fraser och vitsar. Ge mig allt!

Kultur
Film, musik, konst, mode, arkitektur, muséer, litteratur, historia... listan kan göras lång, men det är sånt jag vill ha när jag reser :)

Frihet
Att kunna göra vad man vill, när man vill, hur man vill. Och detta utan begränsningar av kön, land, kultur, språk, etnicitet, religion o.s.v.

Förort
Inte stan inte landet, men mittimellan. Perfekt! Att bo nära naturen, men också nära staden med livfullhet. Att ha ett egen litet centrum, lite som en mini-stad. Trevligt och gemytligt!

Minnen
Att kunna minnas saker från det förflutna, varken det är med fotons hjälp eller utan. Att minnas till musik eller annat, tänk bara vad värdelöst att inte komma ihåg! Är det inte bland det mest irriterande du vet, när du inte minns en grej? (Retoriskt svar:) Jo!

Känslan av att vara behövd
Nu när jag varit arbetslös har jag insett vad tråkigt det är att aldrig ha tillräckligt med grejer att göra, vara helt onyttig, inte fylla en funktion.
Alla andra jobbar, pluggar eller gör både och, själv har jag inget av det och har inte råd med så mycket annat heller. "Vill du komma hem til mig, vi kan låna en film på bibblan och baka egna kakor för det är typ gratis, yey!"-ungefär.

Schyrrebyrrigt!

Här kommer ett litet tips på vad man kan göra om man har tråkigt: läsa Åsas blogg! Det var vad jag gjorde alderless nyss. Jag bara kände "åh, vad schyst det skulle vara om Åsa skrivit något", och hon gör en inte besviken för när jag loggade in fanns det två nya inlägg. Schyrrebyrre Åsa!