måndag 16 februari 2009

För övrigt har jag simmat idag.

H:

Idag tänkte jag skriva om något på h.

Det där med hälsa. Man uppskattar ju att vara frisk, men så tänker man ibalnd att "tänk om jag kunde vara lite sjuk nu, som NN, och vara lite effektiv hemma." Men sen när man blir sjuk är man ju inte så effektiv, uppskattar inte heldagar framför favvofilmerna, o.s.v. Det skulle vara bra om man kunde vara lite lagom sjuk, såpass att man måste vara hemma, men tillräckligt frisk att man kan uppskatta ledigheten - en fin balansgång vill jag mena!

Det där med hälsa. Ibalnd när jag står på busshållsplatsen och väntar, eller på tågperongen tänker jag att man borde hälsa på de andra, bara prata liten.
En sommar när jag jobbade på vårdcentral i Södertälje var det en kvinna som började hälsa på alla som kom till hållplatsen här hemma. Riktigt trevligt! Man tänkte alltid "åh, nu kommer jag snart till hållplasten och istället för att ställa mig och låtsas att jag inte ser den andra som står där kan jag få le och säga hej!". Sen kan det förstås bli för mycket av det goda, det är ju inte alltid man vill ha en hel dialog med främmande människor - hur främmande de nu är när man dagligen spenderar buss/tåg/väntetid tillsammans? - , men en hälsning kunde man allt kosta på sig. Det är aldrig för tungt för mig!