tisdag 11 november 2008

Provjobbsresultat

Hej igen!
Nu har jag provjobbat färdigt som servitris.
Bra: jag fick dricks, jag lärde mig en MASSA nytt och kul om öl och servering överlag, det var otroligt bra stämmning både bland kunder och personal, jag gillar engelska och all personal (och kunder också för den delen) pratar inte svenska så det blir mycket prakticerande av språk.
Dåligt: vart ska jag applicera min ölkunskap ever i framtiden?, krångligt att lära sig allt om alkohol när man inte har ett genuint intresse för det, inte kul att komma hem från jobbet och lukta sprit, man börjar aldrig tidigare än 16oo på vardagar och kan sluta rätt sent.
Slutsats: det är rätt kul att jobba som servitris, men inget jag skulle vilja göra för all framtid. Dock kan jag tänka mig att göra det en tid medan annat jobb hoppar på mig (läses: jag sliter mig till ett butiksjobb).

Provjobba

Idag ska jag provjobba på en restaurange och pub som servitris. Galet - jag som bara serverat ty två gånger!
Jag känner mig lite nervös över det, och så råkar det vara så att jag inte har varit på någon intervju heller utan bara ringt och fått provjobba. Så a. Jag har aldrig träffat någon där tidigare b. Jag ska jobba 4h vid första tillfället (om det går bra) c. pub= serverar alkohol= alkoholpåverkade människor, ergo hoppas jag slipper odrägliga, fulla personer.
Det är i alla fall en irländsk pub, och ägaren jag pratade med per telefon lätt jättecharmig med sin dialekt. Kan jag haoppas på språkpraktik ikväll?!

Och här finns en liten länk till hemsidan om man skulle vilja svänga förbi :)