måndag 5 maj 2008

Bara ett inlägg till idag (jag förstår om det kommer som en chock att jag skriver så mycket idag när det annars kan ta veckor mellan inläggen).

SJ:s tåg, Göteborg – Stockholm

En alldagligt klädd kvinna ~30 beställer mat i bistron och det kvinnliga biträdet ~20 knappar in allt eftersom.
Biträdet: Då blir det 115 kronor.
Kvinnan: Jaså, så du ger mig inte drickan gratis? Sa jag inte till dig att jag åker i första klass?
Biträdet: Men…
Kvinnan: Inga men, jag åker med första klass och då ingår drickan. Rätt skall vara rätt.
Biträdet ser ut att påbörja ännu ett förök till argumentation men avbryter och slår bort drickan från beställningen.
Biträdet: Då blir det 125 kronor.
Kvinnan: Men…
Biträdet: Inga men, rätt skall vara rätt och eftersom du åker i första klass ska du få drickan gratis även om du då tyvärr går miste om vår menyrabatt. Det blir 125 kronor, tack.
www.tjuvlyssnat.se

Förkortningar

Jag har tänkt på en grej: sedan jag började plugga på Credo har jag fått ovanan att förkorta ord mycket och jag vill göra det hela tiden: i mail, blogg, sms, födelsedagskort, ... det är så att jag måste hejda mig för att inte förkorta: dumt!

Här kommer några ord att se upp med:
människ/a/or - mnsk/a/r
mänskligt - mnsklgt
religion - rel
filosofiskt - fil
något - ngt
uppfattning - uppf
uppenbarelser - uppisar
jämför - jmf

Åland

Nu är jag hemkommen! Eller jag kom igår faktiskt, men så hann jag inte med allt då så först nu kommer det upp något här. (Jag dammsög sängen och bäddade rent, samt packade ur väskan.)
Åland var som Åland brukar vara på många sätt - kolungt (vi bor granne med dem), promenadvänligt (på grusvägar), och med den sedvanliga turen till Mariehamn (Ålands enda stad, även huvudstad, där jag absolut måste rekommendera Lilla Holmen där man tittar på och matar djur (som jag ju gillar!)) - och lite som Åland inte brukar vara - de håller på att bygga så nu är det plötsligt mycket mindre skog och fler hus än det ska vara, och så breddas vägen till "stan" så då är det grusat som gäller, och vädringsräcket som man spelar rundbadminton runt är borta (traumatiskat!) - men på det hela taget så gillade jag resan. Fint väder som alltid :)