tisdag 16 december 2008

Ett litet tips bara

Just nu känns det inte som att det är så stor idé med att blogga när jag bara söker jobb hela dagarna och inte kan/har råd att göra så mycket annat. Jag har ju inte så mycket att berätta, om man säger så. Därför är det också irriterande att jag faktiskt har all tid i världen att sitta här och skriva, jag skulle kunna vara en sån där bloggfantast som skriver och fixar flera timmar om dagen.
Dock samlas det en del tankar, ibland.

Här om kvällen satt jag och pulade på det där med män som - helt sonika! - går fram till kvinnor och fråga om de är gravida/när det är dags för dem o.d. Varför gör ni det??!
Det har hänt mig två gåner, och jag måste säga att jag sett föga gravid ut vid tillfällerna. Dessutom har du då lyckats förolämpa en total främling (fast det är lika illa om det är en kvinna du känner).
Till råga på den uttalade förolämpningen får man ingen ursäkt, bara ett men jag tyckte det såg ut så. Och?

Jag skulle tveka ganska regält innan jag gick fram till något över huvud taget - man, kvinna, bekant, bästis, total stranger - och påpeka att denna är osedvanligt tjock, smal, har konstig ansiktsform, märklig hårfärg e.d.
Och om man tänker lite på saken, för mannen i fråga (eller kvinnan om du också gör det?) kanske bara menar att gratulera tjockisen! Men hur ofta går man då fram till främlingar och gratulerar dem till den nya fina jackan, flytten, eller nått kanske mer uppenbart som giftemål/förlovning. Det har aldrig hänt! Vet du varför? Det har du inte med att göra. Om en vilt främmande människa har valt att förlova sig/skaffa barn, lämna det åt dennes bekant att gratta och spara dina hälsningar till dina bekanta.