onsdag 11 juli 2007

Vett och etikett

Idag på lunchen hamnade jag och en av läkarna, Bengt, i ett samtal om etikett. Vi pratade om lite allt möljligt, men jag fasnade för tvåsaker som jag inte viste tidigare och tänkte dela med mig av.

1. Enligt gamla seder ska man inte ge bort knivar då det är ett vapet och kan uppfattas fientligt. Inte ens sånna där kockknivar och alla har hemma. Däremot kan man sälja kniven till en vän för 1krona eller 50öre med förklaringen ovan.

2. Man ska inte öppna vinflakor på en gång när man får dem i present för då framstår det som att man inte har tillräckligt själv att bjuda på. Däremot går det bra att öppna chokladaskar för det kanske man endå inte hade tänkt bjuda på.

Så nu vet ni det!

Den Stora Jakten

Igår hade jag sannerligen en heldag. Första jobbade jag mellan o7oo och 13oo för att sedan ta mig raka vägen till stan (läses Stockholm). Väl där lunchade jag och mamma, och sedan var det dags för Den Stora Jakten. Egentligen är det inte så dramatiskt som det låter, utan jag skulle bara (inte bara för mig) köpa skor till ett bröllop jag ska på om två veckor. Men (alltid dessa men) jag har alltid problem med att hitta saker till fester, särskillt när det rör sig om lite mer uppklädda tillställningar. Typ bröllop. Paniken var alltså ett faktum.
Allt ifrån att mina fötter är gigantiska, till att jag inte trivs i partyklänning och aldrig kan matcha upptar mina tankar och förmörkar blicken för mig som en salva pilar förmörkade himmelen under medeltidskrigen.
Efter att ha kolla Din Sko, Nilson, Wedins, Ecco, och diverse andra skobutiker, var jag även in på Lindex, H&M, och Zara eftersom klädkedjor kan ha lite roliga dojjor ibland. Inget hittades och energin började sakta men säkert sina. Jag och mamma bestämde oss då för att ta en fika och Gallerian tornade upp sig (bokstavligt talat då vi befann oss nere i Sergelgången).
Inget går upp mot en kopp Rooiboste och en muffins (singularis: muffin?) och efter att ha fått i mig behövlig energi kunde jag tänka klart igen.
Väl tillbaka i butiken bestämde jag mig för ett par svarta skor som kanske skulle funka på bröllopet, och ett par röda som definitivt skulle funka. De sistnämnda var så fina att även mammma ville ha dem, och allt slutade med 150 kroners rabatt.
Efter denna smäll ser jag fram emot bröllopet lite mer... :)